Sofos Insurance Agency

Mας γνωρίσατε το 1978. Μας εμπιστεύεστε ως σήμερα.

Η Sofos Insurance Agency αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις της νέας εποχής

«Η Sofos Insurance Agency αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις και απαιτήσεις της νέας εποχής», δηλώνουν οι κ.κ. Αριστείδης & Κωνσταντίνος Φραγκάκης, Επικεφαλής Περιφερειακής Δ/νσης Μακεδονίας – Θράκης της Sofos Insurance Agency

Δύο ακόμα εκπροσώπους της νέας γενιάς ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε: είναι οι κ.κ. Αριστείδης και Κων/νος Φραγκάκης, που συνεχίζουν στα χνάρια των γονέων τους. Η δική τους ενασχόληση, ωστόσο, δεν προέκυψε μόνον για λόγους… οικογενειακούς. η ασφαλιστική αγορά τους κέρδισε, επειδή βρήκαν σ’ αυτή ένα ενδιαφέρον και επικερδές αντικείμενο δραστηριότητας.
Η συνεργασία του Γραφείου τους με τη Sofos Insurance Agency ξεκίνησε το 2013 και έναν χρόνο μετά, το 2014, ανέλαβαν επικεφαλής της Περιφερειακής Δ/νσης Μακεδονίας – Θράκης. Υπό την ιδιότητά τους αυτή μας μιλούν για τους στόχους και τις ευθύνες που επωμίζονται και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής τους, στις οποίες μπορούν να αντεπεξέρχονται χάρις στη στήριξη και στις καινοτόμες λύσεις που τους προσφέρονται από τη Sofos Insurance Agency.
Μέγιστη προτεραιότητά τους, όπως δηλώνουν, είναι η άμεση εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αιτημάτων των συνεργατών τους, που αποτελεί για τους ίδιους “καύσιμο”, ώστε να εξελίσσονται ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι.

Συνέντευξη στη Σούλα Κορμά

Τι αποτέλεσε για σας κίνητρο και αφορμή να δραστηριοποιηθείτε ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές;

Αριστείδης Φραγκάκης: Από μικρή ηλικία ασχοληθήκαμε με την ασφαλιστική αγορά, λόγω και της ενασχόλησης των γονέων μας. Κίνητρο για την απασχόληση και την είσοδό μας σε αυτήν αποτέλεσε η πολυετής εμπειρία και πορεία της οικογένειάς μας στον κλάδο αυτό, κάτι το οποίο θα μπορούσαμε να “μεταφράσουμε” ως ευκαιρία για μια συνέχεια με την προσωπική μας συμβολή και ενασχόληση, αξιοποιώντας την υποδομή που κληρονομήσαμε από αυτούς.

Κωνσταντίνος Φραγκάκης: Να συμπληρώσω ότι αυτό που μας τράβηξε, επίσης, στην ασφαλιστική αγορά ήταν το ενδιαφέρον και επικερδές αντικείμενό της.

Ποια ήταν η πορεία που διένυσε το Γραφείο σας μέχρι να αποφασίσετε να συνεργαστείτε με τη Sofos Insurance Agency;

Kωνσταντίνος Φραγκάκης: Έως και το 2013 το Γραφείο μας αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Βορείου Ελλάδος και μεγάλης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας. Η μητέρα μας, Παναγιώτα Φραγκάκη, ήταν υπεύθυνη λογιστηρίου και ο πατέρας μας, Μανώλης Φραγκάκης, είχε αναλάβει τον νευραλγικό τομέα των πωλήσεων και ανάπτυξης, στο μεγαλύτερο κομμάτι της Περιφέρειάς μας.

Αριστείδης Φραγκάκης: Ο πατέρας μας διένυσε μία μακρά πορεία 50 ετών μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Ξεκινώντας την επαγγελματική του δραστηριότητα ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, τα πρώτα 10 χρόνια, και στη συνέχεια ως Περιφερειακός Διευθυντής, μας άφησε μία “βαριά” κληρονομιά, που πρέπει να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε. Η πετυχημένη πορεία του προήλθε από την ανάπτυξη καλής σχέσης με το σύνολο του δικτύου συνεργατών του, με τη συνεχή συναναστροφή και το ενδιαφέρον του γι’ αυτό. Όντας στη σύνταξη αλλά με 50 χρόνια εμπειρίας και γνώσης δεν σταματά να μας καθοδηγεί και να στέκεται δίπλα μας σε κάθε δυσκολία που μπορεί να συναντήσουμε.

Τι ήταν εκείνο που, αρχικά, σας ενέπνευσε να συνεργαστείτε με τη Sofos Insurance Agency και να αναλάβετε, στη συνέχεια, και την Περιφερειακή Δ/νση Μακεδονίας – Θράκης;

Αριστείδης Φραγκάκης: Το 2013 εγώ και ο αδερφός μου Κωνσταντίνος αποφασίσαμε από κοινού να αλλάξουμε πορεία και να συνεργαστούμε με τη Sofos Insurance Agency. Ήταν μια απόφαση που δεν έκρυβε ρίσκα, καθώς ο κ. Χρήστος Σοφός ήταν γνώριμος στην οικογένειά μας για το ήθος του, τη φερεγγυότητά του αλλά και την πολύχρονη εμπειρία του στον ασφαλιστικό χώρο. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας αυτή έπαιξε και το γεγονός ότι η οικογένεια της Sofos Insurance Agency στάθηκε δίπλα μας στις δύσκολες μέρες που διανύσαμε αλλά και στο δίκτυό μας, όντας ευέλικτη για τη βελτίωση των παροχών μας ως Περιφέρεια και τη συνέχεια του έργου που παραλάβαμε.

Το 2014 η συνεργασία μας διευρύνθηκε, καθώς αναλάβαμε την Περιφερειακή Διεύθυνση της Μακεδονίας – Θράκης για λογαριασμό της Sofos Insurance Agency. Θεωρώ πολύ σημαντική αυτή την εξέλιξη της συνεργασίας μας, καθώς δόθηκαν απεριόριστες λύσεις στους συνεργάτες που διατηρούσαμε από παλιά, αλλά ταυτόχρονα έδωσε ώθηση και στην ανάπτυξη του προσωπικού μας χαρτοφυλακίου. Θα έλεγα πως είναι τιμή για εμάς η εμπιστοσύνη του κ. Χρήστου Σοφού για την ανάπτυξη του δικτύου σε Αν. Μακεδονία-Θράκη. Υποχρέωσή μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του.

Oikogeneia Fragkakis

Ο Αριστείδης Φραγκάκης είναι απόφοιτος του τμήματος «Εφαρμογών Πληροφορικής σε Διοίκηση και Οικονομία» της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2007 εργάζεται στον ασφαλιστικό χώρο, έχοντας επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο πωλήσεων και οικονομικών. Κατέχει Πιστοποιητικό Τύπου Α’ ασφαλιστικού συμβούλου. Ο Κωνσταντίνος Φραγκάκης απόφοιτος Λογιστικής από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας στην Καβάλα στο τμήμα του ΜΒΑ, με ειδικότητα τη στρατηγική διοίκηση. Κάτοχος πιστοποιητικού Α΄ ασφαλιστικού συμβούλου. Στη φωτ. με τον πατέρα τους Μανώλη Φραγκάκη.
Ως Περιφερειακή Διεύθυνση τι ευθύνες επωμίζεστε και τι στόχους έχετε για την ανάπτυξη, αφενός, του δικτύου συνεργατών σας και, αφετέρου, της παραγωγής ασφαλίστρων;

Αριστείδης Φραγκάκης: Θα έλεγα πως οι ευθύνες της Περιφέρειάς μας είναι ποικίλες και πολυδιάστατες. Μεγαλύτερη όλων, όμως, είναι η ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συνεργάτες μας, για άμεση εξυπηρέτηση και ανταπόκριση στα αιτήματά τους. Η ικανοποίηση των συνεργατών μας αποτελεί “καύσιμο” για εμάς, ώστε να εξελισσόμαστε ως επαγγελματίες αλλά και ως άνθρωποι. Έτσι, παρά την ομολογουμένως δυσμενή κατάσταση της αγοράς και γενικότερα τη δυσκολία νέας παραγωγής ασφαλίστρων, καταφέρνουμε να αναπτύσσουμε το δίκτυο με αξιόλογους συνεργάτες, που έχουν και μία προγενέστερη σχέση με τον πατέρα μας.

Κωνσταντίνος Φραγκάκης: Οι αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης που διατηρούμε με το προϋπάρχον αλλά και το νέο δίκτυο παραγωγής είναι αυτές που μας φέρνουν θετικά αποτελέσματα αλλά και πολύ καλές μελλοντικές προοπτικές. Όσο για τον ανταγωνισμό ή καλύτερα τον υγιή συναγωνισμό, όπως πιστεύουμε ότι επικρατεί στη δικιά μας περιφέρεια, είναι θετικός και βοηθάει στην εξέλιξή μας ως επαγγελματίες.

Η Sofos Insurance Agency έχει δείξει ένα πολύ σταθερό και πετυχημένο εταιρικό προφίλ στον ασφαλιστικό κλάδο και δείχνει να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις και απαιτήσεις της νέας εποχής. Επίσης, η πολύ πετυχημένη συνεργασία ετών των γονιών μας σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα δημιουργεί ένα κλίμα ασφάλειας και καλής συνεργασίας, πράγμα δύσκολο να βρει ένας νέος επαγγελματίας, στη διάρκεια της κρίσης που διανύουμε.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις – δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, λόγω των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών της Περιφέρειάς σας; Η μηχανογραφική και διοικητική υποστήριξη που σας παρέχει η Sofos Insurance Agency πόσο συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων σας;

Αριστείδης Φραγκάκης: Η Περιφέρεια λόγω του μεγέθους της, της γεωπολιτικής της θέσης, της ιδιαίτερης και ποικιλόμορφης κατανομής της αλλά και λόγω των πολλών διαφορετικών ομάδων ανθρώπων σε θέματα κουλτούρας και εθίμων, θα έλεγε κανείς πως αποτελεί μία πρόκληση για εμάς. Η στήριξη αλλά και οι καινοτόμες λύσεις που μας προσφέρονται από τη Sofos Insurance Agency κατάφεραν να μας διαφοροποιήσουν σε πολλά επίπεδα και να προσαρμοστούμε στις δυσκολίες της Περιφέρειας.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στη διοίκηση της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται δύο νέοι άνθρωποι, με οράματα και στόχους: ο Θρασύβουλος και ο Γιώργος Σοφός.

Έχετε κάτι να προτείνετε, για την ενίσχυση του επιπέδου υποστήριξης και εξυπηρέτησης που σας παρέχεται από τη Sofos Insurance Agency;

Αριστείδης Φραγκάκης: Αυτό που έχουμε να προτείνουμε είναι να διευρύνει κι άλλο τις συνεργασίες της με ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να παρέχονται όλες οι λύσεις που απαιτεί ένας συνεργάτης. Ήδη συνεργάζεται με 27 εταιρείες καλύπτοντας μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, αλλά 2-3 ακόμη εταιρείες ίσως να ενίσχυαν το έργο μας.

Πώς οραματίζεστε, αφενός, το μέλλον του Γραφείου σας και, αφετέρου, το μέλλον της ασφαλιστικής μας αγοράς;

Κωνσταντίνος Φραγκάκης: Το μέλλον σίγουρα κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, αλλά οι προσδοκίες μας και τα οράματά μας συναντούν τη γενική φιλοσοφία της Sofos Insurance Agency. Πολλές οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ακόμα περισσότερες οι δυνατότητες που υπάρχουν και που θα υπάρξουν. Η αγορά πάντα είχε τα “επάνω” της και τα “κάτω” της. Τα άτομα που μπορούν να εναρμονιστούν με τους ρυθμούς της αγοράς πάντα μπορούν να προωθούνται και να αναπτύσσονται.

Αριστείδης Φραγκάκης: Με στήριγμα την εμπειρία των παλαιών –στη συγκεκριμένη περίπτωση των γονιών μας–, τους εξαίρετους συνεργάτες, την καταπληκτική και συνεχή υποστήριξη της Sofos Insurance Agency, αλλά και την πίστη που έχουμε στις δυνάμεις μας ως νεότεροι και με το βλέμμα μας στο μέλλον, θεωρώ ότι η αγορά έχει πολλά να προσφέρει ακόμα και είμαι αισιόδοξος προς το καλύτερο.

Για να δείτε τις δημοσιεύσεις: https://www.aagora.gr/?s=sofos