Sofos Insurance Agency

Mας γνωρίσατε το 1978. Μας εμπιστεύεστε ως σήμερα.

Sofos Insurance Agency: Σε αδιάκοπη πορεία από το 1978

Με την εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών στην ασφαλιστική αγορά, που πρεσβεύουν οι ιδρυτές της, αλλά και την κουλτούρα του σύγχρονου «επιχειρείν» όπως εκφράζεται μέσα από την οπτική της δεύτερης γενιάς της οικογένειας, η Sofos Insurance Agency αποτελεί μία δυναμικά εξελισσόμενη εταιρεία, που έχει πάντα ως κέντρο της φιλοσοφίας της τον άνθρωπο.

H πορεία της ξεκινά το 1978, όταν ο Χρήστος Σοφός και η Δέσποινα Σοφού αποφασίζουν να εργαστούν ως ανεξάρτητοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Σταδιακά δημιουργούν το προσωπικό τους χαρτοφυλάκιο, επενδύουν στην κατάρτισή τους, διευρύνουν τη γνώση τους και «εντρυφούν» στις ασφαλίσεις. Έτσι το 1986 έχοντας πλέον εμπειρία ετών ιδρύουν το δικό τους ασφαλιστικό πρακτορείο με τη μορφή ατομικής επιχείρησης. Το 1997 μετατρέπουν την ατομική επιχείρηση σε Ε.Π.Ε. με την ονομασία «ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΟΦΟΥ Ε.Π.Ε.» και εν συνεχεία το Φθινόπωρο του 2006 ιδρύεται η Ανώνυμη εταιρεία πρακτόρευσης ασφαλιστικών εταιρειών με την επωνυμία «ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΟΦΟΥ Α.Ε. (Sofos Insurance Agency A.E.)» ως συνέχεια της Ε.Π.Ε. Το 2013 η διοίκηση της Εταιρείας αποφασίζει να κάνει ένα στρατηγικό βήμα παρά τη δύσκολη συγκυρία στην οικονομία και διευρύνει σημαντικά τις συνεργασίες της με τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ ταυτόχρονα αναμορφώνει ριζικά τη δομή του δικτύου της.

Έτσι από την αποκλειστική συνεργασία με μία εταιρεία «περνάει» στην παροχή προγραμμάτων από 27 ασφαλιστικές επιχειρήσεις και «μεγεθύνει» σε μεγάλο βαθμό το δίκτυό της. Η ανάπτυξη του δικτύου της τίθεται σε βάση συνεργατοκεντρική και βασικοί στόχοι είναι η ένταξη σε αυτό επαγγελματιών που έχουν τις ίδιες αξίες για την ασφάλιση αλλά και η παροχή υπηρεσιών και η σωστή κινητροδότη- σή τους. Για αυτό και δημιουργήθηκε ένα «σχήμα» παρόμοιο με εκείνο μίας ασφαλιστικής εταιρείας. Η υπευθυνότητα, η συνέπεια και η άμεση ανταπόκριση προς τους συνεργάτες αλλά και τους ασφαλισμένους διασφάλισαν και τη μετέπειτα ανοδική πορεία της Εταιρείας.

Οι άνθρωποι της Εταιρείας: Η παλιά + η νέα γενιά

Σήμερα στην Εταιρεία συνυπάρχει η γνώση και η εμπειρία που φέρουν ο Χρήστος και η Δέσποινα Σοφού, οι ιδρυτές του εγχειρήματος με την επαγγελματική εξειδίκευση και την καινοτομία που φέρουν οι δύο γιοι της οικογένειας, Γιώργος και Θρασύβουλος. Ο άνθρωπος που έβαλε τα θεμέλια για την απαρχή της Εταιρείας, ο Χρήστος Σοφός, γεννήθηκε το 1958 και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του τον Αύγουστο του 1978 ως υπάλληλος στην Εμπορική Ασφαλιστική. Σπούδασε ασφαλιστικά στο Ελκεπά και στο Ε.Ι.Α.Σ. Από το 1988 έως το 2011 ήταν επιφορτισμένος με καθήκοντα Αντιπροέδρου Δ.Σ. στη «ΔΙΕΘΝΗΣ ΈΝΩΣΙΣ» ασφαλιστική. Επίσης, από το 1996 έως και το 2009 διετέλεσε Περιφερειακός Διευθυντής και στη συνέχεια Τεχνικός Διευθυντής στην ίδια εταιρεία.

Σήμερα είναι επικεφαλής στη διεύθυνση της Sofos Insurance Agency A.E., αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του και την πολυπρισματική αντίληψη των πραγμάτων. Είναι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κατέχοντας την άδεια ασφαλιστικού πράκτορα. Η Δέσποινα Μαυροειδή-Σοφού γεννήθηκε το 1959 και αποτελεί θεμέλιο λίθο στη δημιουργία και την εξέλιξη της Εταιρείας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 1978 ως υπάλληλος ασφαλιστικής επιχείρησης και το 1986 ίδρυσε ασφαλιστικό πρακτορείο το οποίο στην πορεία μετεξελίχθηκε στη Sofos Insurance Agency A.E. Είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, όπως και συνιδρυτής της Sofos Insurance Agency A.E.

Έχει παρακολουθήσει ασφαλιστικά σεμινάρια και είναι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κατέχοντας άδεια ασφαλιστικού πράκτορα. Στα ίδια χνάρια βαδίζουν και οι δύο γιοι της Εταιρείας Γιώργος και Θρασύβουλος Σοφός, οι οποίοι αξιοποιούν στο μέγιστο τις γνώσεις και την εμπειρία των γονιών τους. Έχοντας αναλάβει πολύ νευραλγικά κομμάτια της επιχείρησης με επιστημονικότητα και εξειδίκευση αφήνουν επίσης το προσωπικό τους στίγμα.

Ο Γιώργος Χ. Σοφός εκτός από την ενεργή συμμετοχή του στην εκπόνηση του στρατηγικού πλάνου για τους τομείς της εσωτερικής οργάνωσης, της μηχανογράφησης και των συνεργιών, συντονίζει την επικοινωνία της εταιρικής στρατηγικής, την εφαρμογή και την καλή λειτουργία της. Επιμελείται δηλαδή τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες παρέχονται λειτουργικές λύσεις και υποστηρίζονται οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν στην ασφαλιστική αγορά. Είναι Απόφοιτος Πανεπιστημίου Πειραιώς, Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, Απόφοιτος University of Strathclyde, MBA και κάτοχος πιστοποίησης όλων των βαθμίδων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ο Θρασύβουλος Χ. Σοφός, έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση της εικόνας της επιχείρησης, την επικοινωνία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την ψηφιακή παρουσία της Sofos Insurance Agency σε site και μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και την επικοινωνία με το δίκτυο συνεργατών. Επίσης, έχει αναλάβει τη διεύρυνση του δικτύου στην Αττική αλλά και στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία και πραγματοποιεί συχνά ταξίδια, έχοντας ως στόχο να εντάξει στην ομάδα των συνεργατών άλλους 100 επαγγελματίες μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο Θρασύβουλος Χ. Σοφός είναι Απόφοιτος του Deree American College Public Relations & Communication αλλά και κάτοχος Πιστοποίησης ασφαλιστικού συμβούλου – Σπουδαστής Ετήσιου Προγράμματος Ασφαλιστικών Σπουδών (EDI) στο ΕΙΑΣ. Η Εταιρεία Sofos Insurance Agency Α.Ε. σήμερα στεγάζεται σε ένα χώρο 500 τ.μ. στην περιοχή του Ζωγράφου.

H φιλοσοφία της Εταιρείας δεν ενισχύει την «επιθεώρηση» πωλήσεων, αλλά την πώληση «μονοκωδικά »

Το ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρείας αριθμεί 31 στελέχη, που αποτελούν ένα επιτυχημένο μείγμα συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας, προερχόμενης από έμπειρους ανθρώπους της αγοράς, και ενθουσιώδους δυναμικής παρουσίας, προερχόμενης από τη νέα γενιά. Θα έλεγε κανείς πως ο σκληρός και αδιάλειπτος ανταγωνισμός απαιτούν τεχνογνωσία, εμπειρία και αμεσότητα, γι’ αυτό και τα 2/3 του προσωπικού προσμετράνε 25ετή και πλέον παρουσία στον ασφαλιστικό χώρο.

550 επαγγελματίες της «πρώτης γραμμής» σε όλη την Ελλάδα

Η εταιρεία έχει «χτίσει» το δίκτυό της με δομές αποκεντρωμένες και λόγω της σχέσης που έχει αναπτύξει με τους ανθρώπους της έχει επιτύχει θεαματική ανάπτυξη. Σήμερα συνεργάζεται πανελλαδικά με 550 εξειδικευμένους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε 120.000 ιδιώτες και επιχειρήσεις.

H φιλοσοφία της Εταιρείας δεν ενισχύει την «επιθεώρηση» πωλήσεων, αλλά την πώληση «μονοκωδικά» όπως αναφέρεται στην ασφαλιστική «γλώσσα», δηλαδή τη σύνδεση ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αποκλειστικά με την Εταιρεία Sofos.

Η Sofos Insurance Agency λειτουργεί με τα πρότυπα Ευρωπαϊκών γραφείων brokers και δημιουργεί συνεχώς συνθήκες και μέσα που διευκολύνουν και υποστηρίζουν τις εργασίες των συνεργατών. Το βασικότερο εργαλείο που παρέχει στους ασφαλιστές της είναι το Sofos Portal μέσα από το οποίο διανέμονται υπηρεσίες 27 ασφαλιστικών εταιρειών.

Η πλατφόρμα μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πληρέστερο εργαλείο πολυτιμολόγησης και έκδοσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων καθώς δίνει στο συνεργάτη τη δυνατότητα να διεκπεραιώσει πολλές εργασίες και είναι ταυτόχρονα απλή στη χρήση της. Η τάση που διαγράφεται στην αγορά είναι σύμφωνα με τη διοίκηση της Εταιρείας πολυτιμολόγηση σε όλους τους κλάδους.

Η τάση που διαγράφεται στην αγορά είναι πολυτιμολόγηση σε όλους τους κλάδους

Σταδιακά λοιπόν θα δούμε και σε άλλα συμβόλαια, εκτός του αυτοκινήτου, να πολυτιμολογούνται οι ασφαλίσεις και αυτό γιατί πλέον οι ίδιοι οι ασφαλιστές μέσα από την εξοικείωσή τους με τα ψηφιακά μέσα και την ανάγκη τους να εξοικονομήσουν χρόνο ζητούν αυτές τις διαδικασίες. Με συνεχείς επενδύσεις σε νέα τεχνολογικά μέσα, η Εταιρεία τρέχει πάντα μπροστά από τις εξελίξεις της αγοράς.

Η Sofos Insurance Agency αριθμεί σε όλη την Ελλάδα 3 Υποκαταστήματα, Περιφερειακές Διευθύνσεις αλλά και 2 γραφεία εξυπηρέτησης. Με κύρια προτεραιότητα την υποστήριξη συνεργατών η Sofos Insurance Agency προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό δίνοντας βάση στον «άνθρωπο και όχι στο προϊόν». Η εντοπιότητα αποτελεί στοιχείο απαραίτητο για την προσέγγιση νέων συνεργατών και στη βάση αυτή το 2014 ξεκίνησε η επέκταση του δικτύου.

Σε αυτό συντέλεσαν καθοριστικά η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας – Θράκης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου. Επίσης τον Σεπτέμβρη του 2017 ιδρύθηκε υποκατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης και τον Νοέμβριο του 2017 δημιουργήθηκαν νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου.

Από το 2014 η Εταιρεία διατηρεί Υποκατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας με εξαιρετικά καλές επιδόσεις και παραγωγικά νούμερα που θα μπορούσε να έχει ασφαλιστική εταιρεία. Τέλος, τον Ιανουάριο του 2018 δημιουργήθηκαν και τα 2 γραφεία εξυπηρέτησης στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, τα γραφεία εξυπηρέτησης αλλά και τα Υποκαταστήματα απολαμβάνουν απόλυτης εμπιστοσύνης και στήριξης από τα κεντρικά.

Σε πλήρη συνεννόηση με τους κατά τόπους υπεύθυνους, στόχος της Εταιρείας είναι η παροχή όλων των απαραίτητων τεχνολογικών και υλικών αγαθών, ώστε να δημιουργηθεί μία άρρηκτη σχέση με τους κατά τόπους συνεργάτες. Η Sofos Insurance Agency είναι μία εταιρεία που πέτυχε να συγκεράσει το παλιό με το νέο, την εμπειρία με την καινοτομία, τη δυναμική της με την αγαστή συμπόρευσή της με τους συνεργάτες της.

Κι αυτό επιβεβαιώνεται από την πορεία της και τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται. Βαδίζει έχοντας τη γνώση του παρελθόντος, δημιουργεί αξία βασιζόμενη στο παρόν της και σχεδιάζει το μέλλον.

 

Για να δείτε τις δημοσιεύσεις: https://www.insurancedaily.gr/page/2/?s=SOFOS