Sofos Insurance Agency

Mας γνωρίσατε το 1978. Μας εμπιστεύεστε ως σήμερα.

Sofos Insurance: Ανάπτυξη εργασιών και στους κλάδους Ζωής και Υγείας

Προσηλωμένος στη δέσμευση της Sofos Insurance Agency A.E., για ποιοτική εξυπηρέτηση των συνεργατών της, ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος έχει αναλάβει να οργανώσει και να αναπτύξει τον κλάδο Ζωής και Υγείας.

Ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος, προερχόμενος από οικογένεια ασφαλιστών, γαλουχήθηκε με τις έννοιες και τις αξίες της ιδιωτικής ασφάλισης. Υπό αυτό το πρίσμα, μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του να σπουδάσει την ασφαλιστική επιστήμη –είναι απόφοιτος του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Τον Δεκέμβριο του 2014 ανέλαβε την οργάνωση και ανάπτυξη του κλάδου Ζωής και Υγείας της Sofos Insurance Agency A.E. Το έργο του απαιτητικό, μιας και μεταξύ άλλων έπρεπε να προσεγγίσει το τμήμα του τότε δικτύου συνεργατών που ασχολούνταν αποκλειστικά με τις γενικές ασφαλίσεις και να τους καθοδηγήσει στην προσπάθειά τους για διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους από τους γενικούς και λοιπούς κλάδους.
Πλέον, όπως επισημαίνει, έχουν χτιστεί μαζί με τους συνεργάτες θεμέλια άμεσης και ανοιχτής επικοινωνίας για την ανάπτυξη των εργασιών και του πελατολογίου τους σε προϊόντα Ζωής και Υγείας.
Συνέντευξη στη Σούλα Κορμά
Κύριε Παναγόπουλε, ποια ήταν η πρώτη σας “γνωριμία” με τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και ποια η διαδρομή σας μέχρι σήμερα;

Γ.Π.: Καθώς μεγάλωσα σε οικογένεια ασφαλιστών, είχα την τύχη να έρθω σε επαφή από μικρή ηλικία με τις έννοιες και τις αξίες της ασφαλιστικής κουλτούρας τις οποίες και σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης.

Παράλληλα με τις σπουδές εργάστηκα από το 2005 σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία με πληθώρα εργασιών σε όλους τους κλάδους της ιδιωτικής ασφάλισης και ιδιαίτερα στον Κλάδο Ζωής και υγείας. Συμπλήρωσα τις σπουδές μου με Δίπλωμα στις Διαπραγματεύσεις και πληθώρα σεμιναρίων ασφαλιστικού και μη περιεχομένου. Εργάστηκα σε λογιστήριο μεγάλης εταιρείας και ασχολήθηκα και με τις μηχανογραφικές δομές της.

Από τον Ιούλιο του 2014 εργάζομαι στη Sofos Insurance Agency A.E. κι έπειτα από τη βασική μου εκπαίδευση σε διάφορα τμήματα της εταιρείας, τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους ανέλαβα την οργάνωση του κλάδου Ζωής και Υγείας όπου βρίσκομαι έως και σήμερα.

Ποια ακριβώς είναι τα καθήκοντά σας;

Γ.Π.: Στρατηγικά η Sofos Insurance Agency A.E. βρίσκεται δίπλα στον συνεργάτη δίνοντάς του αυτοπεποίθηση, χτίζοντας κάθε πώληση ξεχωριστά, με κριτήριο τις ασφαλιστικές ανάγκες του πελάτη.

Μέσα στα καθήκοντα μου είναι ενδεικτικά τα παρακάτω:

  • Σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Πωλήσεων και τη Διεύθυνση Οργάνωσης της εταιρείας, διαμορφώνουμε τη στρατηγική ανάπτυξης του κλάδου Ζωής & Υγείας.
  • Η εκπαίδευση των συνεργατών στα προϊόντα και τις διαδικασίες του κλάδου.
  • Τακτική επικοινωνία με τους συνεργάτες και συνεχή καθοδήγηση.
  • Συνεχής παρακολούθηση της ομαλής εξέλιξης των εκκρεμοτήτων που προκύπτουν με τις ασφαλιστικές εταιρείες.
  • Διαχείριση προβλημάτων που προκύπτουν από τις καθημερινές εργασίες του κλάδου.
Οι διαδικασίες της Sofos Insurance Agency πώς μπορούν να βοηθήσουν έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στους κλάδους Ζωής και Υγείας και να αναπτύξει το πελατολόγιό του;

Γ.Π.: Τον Δεκέμβρη του 2014, ως νεοσύστατη ομάδα στον κλάδο Ζωής & Υγείας, μέσα σε όλα τα διαδικαστικά θέματα που έπρεπε να λυθούν για την έναρξη των εργασιών του κλάδου, ήταν και ο τρόπος προσέγγισης μεγάλου τμήματος του τότε δικτύου συνεργατών που ασχολούνταν αποκλειστικά με τις γενικές ασφαλίσεις.

Με επαναλαμβανόμενα ταξίδια και συνεχείς εκπαιδεύσεις, καταφέραμε να χτίσουμε από κοινού με τους συνεργάτες τα θεμέλια άμεσης και ανοιχτής επικοινωνίας για την ανάπτυξη των εργασιών τους σε προϊόντα του κλάδου.

Επίσης, οι συνεργάτες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, με τα οποία μπορούν να διαχειρίζονται εύκολα όλες τις ανάγκες του πελατολογίου τους.

Τέλος, ενοποιώντας τις διαδικασίες των ασφαλιστικών εταιρειών, καταφέραμε να εξατομικεύσουμε την καθημερινή επικοινωνία στα θέλω και τις ανάγκες του κάθε συνεργάτη.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που, μέσα στη πορεία των ετών, έκαναν και έμπειρους συνεργάτες του κλάδου να εμπιστευτούν τη Sofos Insurance Agency A.E. για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών και του πελατολογίου τους σε προϊόντα του κλάδου Ζωής και Υγείας.

Sofos Insurance: Ανάπτυξη εργασιών και στους κλάδους Ζωής και ΥγείαςΣε μια εποχή που οι εξελίξεις στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης κινούνται με ραγδαίους ρυθμούς, θεωρώ πως είναι απολύτως αναγκαίο να βρίσκεται στο επίκεντρο των στόχων μας η εξυπηρέτηση των ανθρώπων γύρω μας.

Από την γκάμα των προϊόντων Ζωής και Υγείας ποια εντοπίζετε ότι έχουν μεγαλύτερη απήχηση στους συμπολίτες μας;

Γ.Π.: Ανέκαθεν τα προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης ήταν στις πρώτες προτεραιότητες των ασφαλισμένων. Ειδικά σήμερα, μέσα σε μια υποβαθμισμένη δημόσια παροχή υγείας, παρατηρώ πως πολλοί συμπολίτες μας αναζητούν πρόσβαση σε σύγχρονες δομές υγείας μέσω ευέλικτων νοσοκομειακών προγραμμάτων.

Επίσης, μέσα στις προτεραιότητές τους παρατηρώ πως βρίσκονται τα αποταμιευτικά προγράμματα, τα οποία εξασφαλίζουν μια καλή αναπλήρωση του εισοδήματος κατά τη συνταξιοδότηση. Τέλος, σημαντικό μερίδιο των πελατών αναζητά προγράμματα ατυχημάτων και προστασίας της οικογένειας.

Η ανοδική τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή του κλάδου υγείας, παρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα, πιστεύετε ότι μπορεί να διατηρηθεί και μακροπρόθεσμα;

Γ.Π.: Η αυξητική αυτή τάση που παρατηρείται στην παραγωγή του κλάδου υγείας είναι συνυφασμένη με την οικονομική στενότητα στην οποία έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, οι οποίοι επιζητούν πρόσβαση σε σύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες μονάδες υγείας, μέσα από σταθερό και προγραμματισμένο κόστος.

Η συνεχής επαφή και επικοινωνία με τους πελάτες καθώς και η κατασκευή tailor made προϊόντων για την καλύτερη και πλουσιότερη κάλυψη των διαφορετικών αναγκών τους, ενισχύει αυτή την τάση.

Πιστεύω ότι η ανοδική αυτή πορεία του κλάδου θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, και η Sofos Insurance Agency A.E., πιστή στις αρχές της, θα είναι αρωγός αυτής της εξέλιξης, συνεχώς πλάι στους συνεργάτες της.

Εκπεφρασμένος στόχος του Πρoέδρου & Δ/νοντος Συμβούλου, κ. Χρήστου Σοφού, είναι η Sofos Insurance Agency A.E. να γίνει η Νο 1 εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στον τομέα της εξυπηρέτησης. Από τον δικό σας τομέα ευθύνης πώς “υπηρετείτε” αυτόν τον στόχο;

Γ.Π.: Η επιτυχία είναι ένας δύσκολος δρόμος. Χρειάζεται πειθαρχία, συγκέντρωση και ξεκάθαρες ιδέες για το τι θέλουμε να πετύχουμε.

Σε μια εποχή που οι εξελίξεις στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης κινούνται με ραγδαίους ρυθμούς, θεωρώ πως είναι απολύτως αναγκαίο να βρίσκεται στο επίκεντρο των στόχων μας η εξυπηρέτηση των ανθρώπων γύρω μας.

Ακολουθώντας πιστά την ανθρωποκεντρική σχέση που διατηρεί η εταιρεία με τους συνεργάτες, προσπαθώ κι εγώ με τη σειρά μου να βρίσκομαι συνεχώς πλάι τους και να τους καθοδηγώ στην προσπάθειά τους για διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους από τους γενικούς και λοιπούς κλάδους.

Ως Διευθυντής του κλάδου Ζωής και Υγείας της Sofos Insurance Agency A.E., και με γνώμονα την εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία στο πρόσωπό μου για την οργάνωση και ανάπτυξη του κλάδου, παραμένω προσηλωμένος στη δέσμευση της εταιρείας για ποιοτική εξυπηρέτηση των συνεργατών.


Για να δείτε τις δημοσιεύσεις: https://www.aagora.gr/?s=sofos